Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΦΠ


Ο Τζαμόν Λούκας είχε τονίσει με δηλώσεις του πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του οφείλουν να παλέψουν σαν αρκούδες προκειμένου να νικήσουν τη Σιένα μέσα στο γήπεδο της. Μόνο που ο Ολυμπιακός μόνο αρκούδα δεν θύμιζε στον τρίτο προημιτελικό…
Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν κάκιστοι σε όλο το παιχνίδι εκτός από το 2ο δεκάλεπτο, ηττήθηκαν με 72-81 από τη Σιένα και πλέον βρίσκονται κατάφατσα με τον αποκλεισμό. Με άλλα λόγια αντίο Βαρκελώνη αν δεν καταφέρουν να νικήσουν την Πέμπτη (31/3)… Δήμιος της ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ο εκπληκτικός Μάρκο Γιάριτς με 24 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν ακόμα και οι Λαβρίνοβιτς, Καουκένας με 15 έκαστος. Από πλευράς Ολυμπιακού σώθηκε μόνο ο Νεστέροβιτς με 16.
Νευρικός ο Ολυμπιακός, ζημιά από Μος-Γιάριτς
Ο Ντέιβιντ Μος δεν είχε βάλει καλάθι στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Ο αμερικανός που γενικά δεν τα πάει άσχημα στο σκοράρισμα, σημείωσε 7 πόντους και κράτησε τη Σιένα κοντά στο σκορ. Στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε δεδομένου, ότι ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε την καλή του αμυντική παρουσία στα πρώτα λεπτά, όντας απελπιστικά άστοχος (εξαίρεση ο Κώστας Παπανικολάου με 2 τρίποντα) και ουσιαστικά έδωσε το δικαίωμα στους ιταλούς να ελέγξουν τον αγώνα.
Τη σκυτάλη από τον Μος πήρε λοιπόν ο Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος σκόραρε 7 συνεχόμενους πόντους σήκωσε όλο το γήπεδο στο πόδι και έδωσε διαφορά σχετικής ασφάλειας στην Μοντεπάσκι (21-14).
Κόκκινο δεκάλεπτο, πράσινο τέλος
Ο σέρβος συνέχισε το βιολί του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, βάζοντας στο σακούλι άλλους 4 πόντους και φτάνοντας στο ατομικό του ρεκόρ για φέτος στην Ευρωλίγκα (το προηγούμενο ήταν 8 πόντοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης). Το θετικό είναι πως παρά το γεγονός ότι ο Ντούντα δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο στις πληγές που άνοιγε ο συμπατριώτης του και ότι ο Ερτσεγκ μάλλον νύσταζε (δεν εξηγείται αλλιώς το να του φωνάζει ο Παπαλουκάς κοντά 5 δευτερόλεπτα), ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τρίποντο του Χαλπερίν για το 31-31 (18’).
Ο Καουκένας όμως απάντησε άμεσα. Από την άλλη μεριά ήταν ηλίου φαεινότερον ότι ο Ολυμπιακός είχε φέρει στα μέτρα του παιχνίδι. Ετσι βρήκε εκ νέου τον τρόπο να προσπεράσει τη Σιένα (37-35, 19’), αλλά η ολιγωρία του στην άμυνα του στέρησε ένα παγωμένο γήπεδο και μία προβληματισμένη Σιένα. Ο Καουκένας με σουτ στην εκπνοή πέτυχε το 39-37 και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχασαν στο δεκάλεπτο με 18-23 κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια υπό τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών τους.
Η απόλυτη καταστροφή
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ απλά στο γήπεδο. Σκόραρε μόλις 13 πόντους, δέχτηκε 21 και μοιραία η ήττα πλέον ήταν ένα ορατό και λογικό ενδεχόμενο. Όχι μόνο λόγω του ότι η Σιένα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +10 (60-50), αλλά και λόγω του ότι ήταν ξεκάθαρο πως είχε κάνει σμπαράλια τη ψυχολογία του.
Η απόλυτη καταστροφή Νο 2!
Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα και καθοριστική μπορούμε να πούμε ήταν η φάση που αντί να πετύχει τρίποντο, δέχτηκε γκολ φάουλ στον αιφνιδιασμό και ενώ θα μπορούσε να μειώσει στους 3 (56-62, 32’), βρέθηκε στο -9! Η τιμή της διαφοράς έφτασε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα με τρίποντο του Στόουνρουκ για το 73-57 (35’)! Ο,τι και αν έκανε στη συνέχεια ο Ολυμπιακός το παιχνίδι δεν ήταν δυνατόν να γυρίσει. Πλέον πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να επικεντρωθεί στο επόμενο ματς, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο του στη διοργάνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: