Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ 6ο


H κόλαση του ΟΑΚΑ και των 20.000 οπαδών του Παναθηναϊκού, που κατέκλυσαν το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, έκαψε την Μπαρτσελόνα, που υπέκυψε των πρασίνων με 76-74! Οι πράσινοι έφτασαν έτσι στο πολυπόθητο 2-1 την σειρά και πλέον χρειάζονται μία νίκη για ναν προκριθούν, μετά από απουσία ενός έτους, στο Final 4 της Ευρωλίγκα.
 Το τριφύλλι ήταν ανώτερο καθ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με κορυφαίους τους Φώτση, Διαμαντίδη, Μπατίστ και Καλάθη έφτασε σε μία γιγαντιαία επικράτηση, που τον κάνει τεράστιο φαβορί της σειράς και βάζει την Μπαρτσελόνα σε μία ιδιαίτερα δεινή θέση, με τον αποκλεισμό να φαντάζει πλέον πιο κοντινός από ποτέ.
Παλμό ο κόσμος, μπροστά ο ΠΑΟ!
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, με τους πράσινους να μπαίνουν φουριόζοι στο παρκέ και παρασυρόμενοι από τον απίστευτο παλμό της εξέδρας να ξεφεύγουν με 11-4 μόλις από το 4’. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν είναι καμία τυχαία ομάδα. Ο Πασκουάλ έσφιξε την άμυνά του, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να μείνουν χωρίς καλάθι για περίπου 4.30’ και οι καταλανοί να βρουν την ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο (11-10). Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται στο +3 (16-13), χάρις σε ένα τρίποντο του Γιάκα Λάκοβιτς.
Κράτησε το προβάδισμα
Ο αρχικός ενθουσιασμός βοήθησε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να πάρουν κεφάλι στο σκόρ, ωστόσο οι κακές επιλογές των πρασίνων στην επίθεση έφεραν τους μπλαουγκράνα μπροστά, για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 12’ με 17-16. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε όμως για λίγο. Οι πράσινοι σοβαρεύτηκαν εκ νέου στο επιθετικό κομμάτι και με 2/2 βολές του Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε στο + 7 (33-26), πριν ο Λάκοβιτς, όπως και στην 1η περίοδο, με τρίποντο μειώσει στο 29-33 του ημιχρόνου.
Δεν την άφηνε!
Με ένα ιδιαίτερα απροσδόκητο τρόπο ξεκίνησε η 3η περίοδος, που είδε την Μπαρτσελόνα με τρία συνεχόμενα τρίποντα (τα δύο ο Ρούμπιο!) να περνάει προσωρινά μπροστά με 38-37. Ακόμα και μετά από αυτό όμως ο Παναθηναϊκός δεν τα… έβαψε μαύρα. Το συγκρότημα του Ζοτς πέρασε μπροστά με 49-43 και με 2,5’ να απομένουν για το δεκάλεπτο το γήπεδο πήρε φωτιά. Αφορμή ένα, τραβηγμένο από τα μαλλιά, φάουλ του Καλάθη, αλλά μία τεχνική ποινή στον Ναβάρο για… θέατρο. Η 3η περίοδος βρήκε τελικά τους πράσινους μπροστά με 55-49 και το ματς να βρίσκεται στον έλεγχό του.
Πράσινο πάρτι!
Αν το ξεκίνημα των καταλανών στην 3η περίοδο ήταν αλλόκοτο στην 4η ήταν απίστευτο. Οι παίκτες του Πασκουάλ σκόραραν τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν 6’ πριν το τέλος με 63-61. Το ξέσπασμα των μπλαουγκράνα όμως έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει για να ξεκινήσει το πράσινο! Με το σκορ στο 65-65, Διαμαντίδης και Σάτο θυμήθηκαν το… Παλάου Μπλαουγκράνα και έδωσαν προβάδισμα στην ομάδας τους με 70-65, για να φέρει όμως ο Ναβάρο την Μπαρτσελόνα σε απόσταση αναπνοής (69-70). Το παιχνίδι βρισκόταν στο σημείο μηδέν και τότε μίλησε ο Μπατίστ. Μία τάπα και ένα κλέψιμο από τον αμερικάνο σέντερ ,έδωσαν το προβάδισμα για την νίκη στον ΠΑΟ, που ήρθε στο τέλος , χάρις σε 2/2 βολές του Διαμαντίδη και ½ του Λάκοβιτς, που διαμόρφωσαν το τελικό 76-74.
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 33-29, 55-49, 76-74

Δεν υπάρχουν σχόλια: