Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γίναμε θέμα μέχρι και στην Κίνα!

Μπορεί το χθεσινό κάλεσμα για λαϊκές συγκεντρώσεις στις πλατείες να ήταν πανευρωπαϊκό και χιλιάδες άνθρωποι να συγκεντρώθηκαν σε διάφορες χώρες, μόνο η Ελλάδα όμως έγινε θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Και πώς να μη γίνει, όταν χιλιάδες άνθρωποι «βούλιαξαν» την κεντρική πλατεία των Αθηνών (και όχι μόνο, καθώς μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα), πλημμύρισαν τους γύρω δρόμους και ένωσαν τις φωνές τους σε συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος, κατά της οικονομικής εξουθένωσης, κατά της διαφθοράς.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ρεπορτάζ από την πλατεία Συντάγματος φιλοξενήθηκαν σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα όλες οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες έχουν πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ από αυτά που έγιναν χθες στο Σύνταγμα, παράλληλα με φωτογραφικό υλικό. Η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων της Αθήνας παίζει τρίτο θέμα στην πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα Huffington Post, η οποία αναφέρεται στα πανό, τα συνθήματα αλλά και τις… μούντζες που έστειλαν οι διαδηλωτές προς το κοινοβούλιο.




Η Wall Street Journal μιλάει για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που διατράνωσαν τη φωνή τους απέναντι στα νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στην Κίνα, οι εφημερίδες αναφέρουν ότι Έλληνες ζητούν ένα καλύτερο αύριο, ενώ εκτενής κάλυψη έγινε και από τα μέσα στην Αυστραλία.

Πολλά ξένα ειδησεογραφικά site μετέδιδαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ειδήσεις από την πλατεία Συντάγματος, αναφέροντας συνεχώς ότι ο κόσμος αυξάνεται και πως ένα ποτάμι ανθρώπων φτάνει από διάφορους δρόμους στον χώρο της συγκέντρωσης.

Οι ειδήσεις από την Αθήνα φιλοξενούνται όχι μόνο σε ειδησεογραφικά portal και εφημερίδες, αλλά και σε μεγάλες ιστοσελίδες think tanks και ομίλων προβληματισμού για θέματα πολιτικής και παγκοσμιοποίησης κυρίως λόγω των συνελεύσεων που πραγματοποιούνται στην πλατεία Συντάγματος. Αναφέρονται εκτενώς σε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας άλλωστε ότι οι Ελληνες είναι αυτοί που γέννησαν την ιδέα της συμμετοχής του λαού στις αποφάσεις.





Πηγη: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: