Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τρεις προσαγωγές για τον εμπρησμό της Marfin

Στην προσαγωγή τριών ατόμων που συνδέονται με την πυρπόληση του καταστήματος της Τράπεζας Marfin και του πολυχώρου ΙΑΝΟΣ, επί της οδού Σταδίου πριν από ένα χρόνο, όταν οι βόμβες μολότοφ σκότωσαν τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους, προχώρησε η αστυνομία.


Μετά από συντονισμένες έρευνες οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων ενός 36χρονου, ενός 26χρονου και ενός 32χρονου στις περιοχές Κυψέλη και Καλλιθέα. Οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι έχουν ήδη δώσει καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν στον εισαγγελέα την ογκωδέστατη δικογραφία με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και φέρονται ότι ενοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα «Ιανός», που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, καθώς θα ληφθούν καταθέσεις και κατόπιν ο ανακριτής θα κρίνει εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις. Παράλληλα γίνονται από την κρατική ασφάλεια κατ΄οίκον έρευνες σε αναζήτηση και νέων στοιχείων για την υπόθεση.


Πηγη: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: