Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αθλητικά Νέα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. Οι Περιστεριώτες πήραν την πρόκριση μετά το ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και έχοντας το υπέρ τους 2-1 από το πρώτο ματς. Δοκάρι οι φιλοξενούμενοι με τον Αναστασάκο. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ο οποίος για δεύτερη φορά θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου (η πρώτη ήταν με την ΑΕΛ, όπου κατέκτησε το τρόπαιο στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό), θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν τη νίκη, καθώς είχαν δοκάρι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας και τον κόσμο στο πλευρό του (πάνω από 7.000 φίλαθλοι ήταν στις εξέδρες), φάνηκε πως είχε πολύ άγχος και δεν ήταν καλός στη τελική προσπάθεια.
Η ΑΕΚ μετά από δύο χρόνια βρίσκεται ξανά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ μετά από εννέα χρόνια είναι πολύ κοντά στην επιστροφή στους τίτλους. Ο πρωταγωνιστής στην Τούμπα, Τραϊανός Δέλλας, πέτυχε το χρυσό γκολ και αφιέρωσε την πρόκριση στον πρωταγωνιστή του Κυπελλου, Νίκο Λυμπερόπουλο.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε την κατάρα και μετά από έξι σερί χρονιές που αποκλείστηκε στους "16", κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά του Champions League νικώντας με 3-0 την Λιόν στο "Μπερναμπέου".Ο Μαρσέλο στο πρώτο ημίχρονο και οι Καρίμ Μπενζεμά, Άνχελ Ντι Μαρία στο δεύτερο πέτυχαν τα τέρματα της "βασίλισσας".Οι Γάλλοι στάθηκαν καλά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας καλύτερο παίκτη πάντως τον τερματοφύλακά τους, Ουγκό Λορίς, αλλά μετά το γκολ του Μαρσέλο στο 37' δεν είχαν απάντηση.
Τσέλσι και Κοπεγχάγη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο Λονδίνο, έτσι οι Άγγλοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά χάρη στην νίκη τους με 2-0 στην Δανία στο πρώτο ματς.Η Κοπεγχάγη είχε μια σπουδαία ευκαιρία με το δοκάρι του Νταμ Ν'Ντόι σε εκτέλεση φάουλ για να βάλουν... φωτιά στο ματς, αλλά δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τους "μπλε". Ο Κάρλο Αντσελότι δεν έβαλε στην 11άδα τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με την νέα του ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: