Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα νέα της ημέρας

Τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου σήμερα αλλά και ενός αδιάφορου χειμώνα. Ο Φεβρουάριος φαίνεται να μας αποχαιρετάει ψυχρά και με πολύ περίεργα και ενδιαφέρον νέα απ'όλη την Ελλάδα.



Πολιτικά Νέα
Ο Μίκης Θεοδωράκης ξέσπασε σε εκδήλωση της κίνησης"Σπίθα",την χθεσινή ημέρα. Δήλωσε ότι σε πρόωρες εκλογές -αν πραγματοποιηθούν- η "Σπίθα" δεν θα κατέβει στις εκλογές και τα μέλη της θα ψηφίσουν λευκό επιμένοντας στον κινηματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας του. Επίσης κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα θεωρώντας ότι αυτά ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να μετατραπεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το απόγευμα για το δημογραφικό πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Η Ν.Δ. προετοιμάζεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν κυβερνά και να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να αποκαλύψει τις επαφές που είχε με το ΔΝΤ πολύ πριν τεθεί θέμα προσφυγής και δανεισμού. Η αναφερόμενη προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα "Το δημογραφικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πολυμελείς οικογένειες". Ο πρωθυπουργός δε θα μπορέσει να παραστεί λόγω απρόσμενου και ξαφνικού κρυολογήματος και για αυτό αναβλήθηκε.
Τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή, όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, τον οποίο δέχθηκε σήμερα.Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ένα σύνθετο πρόβλημα και έκανε λόγο για "μεγάλη επιτυχία".Από την πλευρά του, ο κ. Δόλλης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της επιχείρησης και δήλωσε υπερήφανος "για τα γενναία μας παιδιά και στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Πολεμική Αεροπορία". "Η πατρίδα μπορεί", πρόσθεσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος: "Στις δυσκολίες φαίνονται οι γενναίοι".

Κοινωνικά Νέα

Το δάχτυλο του έχασε χθες ένα Τρικαλινός φίλαθλος κατά τη διάρκεια του αγώνα Τρίκαλα-Πανθρακικός, όταν είχε ανέβει στα προστατευτικά κάγκελα του γηπέδου για να πανηγυρίσει την νίκη της ομάδας.Προσπαθώντας να κατέβει, η βέρα που φορούσε, πιάστηκε στα κάγκελα με αποτέλεσμα να κοπεί το δάκτυλό του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Τρικάλων. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να πετύχουν την συρραφή του δακτύλου. Θύμα ληστείας έπεσε στις 8:30 στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου τσιγάρων. Οι δράστες εντόπισαν το θύμα τους και τον πυροβόλησαν στα πόδια ενώ αυτός ήταν πεζός, αρπάζοντας του την τσάντα, που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό.Το θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Ωνάσειο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο.

Ενώπιον του εισαγγελέα Σερρών θα οδηγηθεί το μεσημέρι ο 12χρονος που χθες το απόγευμα πυροβόλησε και σκότωσε τον 7χρονο ξάδελφό του στο Λιμνοχώρι Ηράκλειας στις Σέρρες.Ο μικρός έπαιζε με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του την ώρα που, από κάποιο λάθος χειρισμό, αυτό εκπυρσοκρότησε ε αποτέλεσμα να στερήσει τη ζωή από τον 7χρονο ξάδελφό του.Στο αστυνομικό τμήμα κρατούνται και οι γονείς του 12χρονου που θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα με την κατηγορία της αμέλειας.

Την πιο θλιβερή κατάληξη είχε η επιχείρηση της πυροσβεστικής σε μία μονοκατοικία όπου ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες βρήκαν μες στο φλεγόμενο σπίτι δύο ηλικιωμένους νεκρούς
Το περιστατικό συνέβη στις 3:40. Δεκαπέντε πυροσβέστες με έξι οχήματα παραμένουν έως αυτή την ώρα στην οδό Αιγίου 5. Τα άιτια θανάτου των δύο ηλικιωμένων παραμένουν άγνωστα.

Αθλητικά Νέα
Με ποινή τριών αγωνιστικών κινδυνεύει ο Άλμπερτ Ριέρα, λόγω της αποβολής του με απευθείας κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Ο Ισπανός χαφ, ο οποίος παρουσιάστηκε μετανιωμένος, μετά τη λήξη του ματς, θα απουσιάσει συνολικά από τέσσερις αγώνες των «ερυθρολεύκων», αφού χρωστάει ήδη μία αγωνιστική. Στην ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Νταβίντ Φουστέρ μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ξεκαθάρισε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί... προϊόν χαλαρότητας, ενώ δεν θέλησε να συμμετάσχει στην κουβέντα γύρω από τη διαιτησία. Επίθεση κατά του Παναθηναϊκού φέρεται να εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός -σύμφωνα με πληροφορίες- μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πέρασε στην αντεπίθεση στα όσα τον κατηγορούσε ο Παναθηναϊκός, λέγοντας πως ο ΠΑΟ δυσφημεί το ποδόσφαιρο. Ο Τζόνι Βεκρής,εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,δήλωσε: "Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι, από κατήγοροι μετά από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη."

Την εμπιστοσύνη της διοίκησης, των παικτών, αλλά και του κόσμου του Παναθηναϊκού απολαμβάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού επιθυμία όλων είναι να παραμείνει και την επόμενη σεζόν ο Πορτογάλος, ο οποίος ωστόσο ζητά… εγγυήσεις. Μέσα στην εβδομάδα ξεκαθαρίζει το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα, ενώ ακολουθεί η περίπτωση αλλά και τα μεταγραφικά. Κάλεσμα στους οπαδούς της έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, με την οποία γνωστοποιεί ότι μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων για τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: